Stand-up i höst

När höstmörkret lägger sig över landet är det lätt hänt att man blir dystrare till sinnes. Det finns däremot massvis av roliga aktiviteter att göra på hösten som kan muntra upp en. En sådan aktivitet är att gå och se en bra stand-up-show.Under hösten turnerar flera ur Sveriges humorelit runt i Sverige och besöker även flera småstäder runtomkring i landet. Att sitta och skratta tillsammans med hundratals andra med liknande humor är en upplevelse du måste prova på om du inte redan gjort det. För många komiker är det dessutom föreställningarna som drar in pengar, vilket ger dig möjlighet att stötta din favoritkomiker.

Något för alla

I höst finns det mycket att välja mellan. Henrik Dorsin har kommit att bli en älskad komiker. Han har ofta jämförts med den legendariske Povel Ramel med sina spex och speciella humorstil. Dorsins show heter Näktergalen från Holavedsvägen och bjuder på komedi i sann Dorsin-anda. Om du tycker om stand-up med musikaliska inslag kan Näktergalen från Holavedsvägen vara något för dig.Om du tenderar att tycka bättre om vardagskomedi kan de rutinerade Fredrik Lindström och Henrik Schyfferts föreställning Ägd vara något för dig. De lyckas fånga den moderna svenskens så kallade i-landsproblem på ett väldigt humoristiskt och lyckat sätt. Du kan läsa mer om både Dorsins och herrarna Schyffert och Lindströms shower i vår tidigare artikel.För dig som föredrar internationell stand-up kan det vara värt att kolla in Al Pitchers föreställning – Näämen it’s Al Pitcher som går upp på flera orter runtom i landet.Vill du resa utomlands kan du bland annat se den gamle Monty Python-medlemmen Michael Palin i London. I Showen Travelling to Work pratar han om de äventyr han upplevt på sina resor.

Gör en weekend av det

Om just föreställningen du vill se inte kommer till din ort kan det vara en god idé att åka iväg på en weekend. Det blir då också till något mer än att endast se en show. Stockholm, Göteborg och även London har i höst ett stort utbud av komediföreställningar och de är också väldigt trevliga städer att besöka med mycket aktiviteter och ett bra uteliv.