Resor att göra

TravelDet är kul att resa. Vissa vill bara koppla av och ha en semester borta från hemmet och jobbet. Andra kräver äventyr och spänning på sina resor. Bästa är ju att kombinera båda. Då har man fått koppla av samtidigt som man har något att berätta när man kommer hem. Det finns specialsydda resor att åka på. Är du resehumör så kan vi erbjuda lite inspiration. Det här är resor som alla borde göra en gång!

Musikresa

I musikens tecken, åk iväg och kom hem lite mer kultiverad och världsvan. Alla älskar musik. Hur kan det vara dåligt att kombinera detta med resandet? Åk och se ditt favoritband som kanske inte kommer till Sverige. Se på en musikal på Broadway och bo på trestjärnigt hotell! Du behöver inte ens sy ihop resan själv. Låt någon annan ta hand om bokningar och reservationer, flygbiljett och transport till evenemanget från hotellet.

Safari

Vi har alla slötittat på teven och plötsligt fångas vi av en stark bild. Vi är i djungeln och ser gorillor umgås med sina ungar. Eller vi kanske befinner hos på savannen och ser ett lejoninna speja på sitt byte. Det känns så levande och otroligt att få se. Tänk att få se det live? Det är kanske klyschigt men en safari är ett måste för alla. Lev nära naturen för en gång skull och se vilda djur i sitt riktiga hem. Det är en otrolig känsla och kommer att förändra dig som människa.

Volontär

Vi vill inte börja predika. Den är sidan är för roliga saker. Och vi menar att det är roligt och livsuppfyllande att hjälpa andra! De flesta arbeten sker i Asien och Afrika, samt Latinamerika. Det finns volontärarbeten närmare Sverige om man inte vill åka så långt men det är länderna längre bort som är i störst behov av hjälp.. Man ska dock vara medveten om att volontärarbeten förändrar en människa för livet. Man kommer inte att komma tillbaka som densamma. Plötsligt har man sett en annan del av världen, ett annat sätt att leva. Det finns även möjligheter att få hjälpa inte bara människor, utan att djur också! Du kan få jobba med storvilt eller ”the Big Five”  i Afrika: afrikansk buffel, leopard, lejon, gepard, elefant och noshörning.

travel