Halloweenfest

lamp-halloween-lantern-pumpDet är klart att man ska fira Halloween som vuxen! Det ger oss en chans att klä ut oss till vad vi vill och leva som en annan personlighet för en kväll. För att ha så kul som möjligt krävs det vissa saker på varje halloweenfest. 

Utklädnad

Alla som bjuds in ska vara redo att klä ut sig. Det är ju hela grejen med en Halloweenfest. Man kan antingen lämna valet av maskeradkläder upp till var och en, eller så kan man sätta ett tema på hela kvällen. Kanske ”döda celebriteter” eller ”läskigt från barndomen”. Vill man vara riktigt säker på att de som kommer, har köpt en bra kostym kan man dela ut roller i inbjudningskorten.

Pumpor

En klassisk Halloween har pumpor! Det betyder att man får sätta sig en kväll och karva lite pumpor att dekorera trapp och bord med. Det kan vara lite svårt att karva pumpor på frihand. Du kan enkelt skriva ut en schablon på nätet, klippa ut den och rita av på pumpan.Pumpakärnorna kan du skölja av och sedan lägga i en blandning av olja och havssalt. Lägg dem på en ugnsplåt och rosta dem tills de får lite färg. Köttet går att använda i en delikat pumpapaj som du kan bjuda dina gäster på under kvällen.

Dekorationer

Därefter gäller det att bygga upp stämningen i rummen där ni ska partaja. Köp mörka vaxdukar och lägg på borden. Alla matvarubutiker brukar sälja spindelnät och Halloweeninspirerat pynt vid den här tiden, så det är lätt att dekorera hemma. Du kan också köpa färgade glödlampor och sätta i belysningen: rött är så klart ett måste men du får också fina effekter med blått och orange. Försök att hitta lite torris eller gör din egen: det skapar dimma som håller i sig väldigt länge. När det börjar avta kan man hälla på lite vatten för att få kraftiga dimma.