Vikten av flytväst ombord på segelbåten

Från barnsben har vi lärt oss att det är viktigt att ha på sig flytväst ute på sjön. Till och med en van sjöman kan råka ut för olyckor då de minst anar det. Vill du vara på den säkra sidan på segelbåten hittar du flytvästar hos Moory.

Flytväst till barn

Bland mängden av flytvästar på marknaden är det räddningsvästen som barn ska ha på sig. Namnet på flytvästen kommer från att den ska rädda och den har en stor krage som håller barnet rättvänt och flytande i vattnet. De är lätta att känna igen tack vare starka färger som gul, röd eller orange som syns i vattnet. Viktigt innan ni beger er ut på sjön är också att barnet förstår hur västen fungerar.

Olika flytvästar för vuxna

Då du ska välja flytväst ska du tänka på var du kommer använda den. Åker du motorbåt eller segelbåt är en räddningsväst ett bra alternativ. Speciellt för personer som inte kan simma alls eller har sämre simkunskaper. Sysslar du med vattensporter och befinner dig mycket i vattnet kan du köpa en 50N, också kallad segelflytväst. Det viktigaste är trots allt att du bär en flytväst då du vistas på sjön. Vill du ha en billig livförsäkring är flytvästen din vän.