Kalas för vuxna

shutterstock_139152893 (1)

Det är inte bara barnen som kan ha rolig kalas. När det är de vuxnas tur kan festen blir minst lika kul!

Dekorera

Ett kalas är inte ett kalas utan dekorationer. För ett mer klassiskt kalas räcker det med serpentiner och ballonger. Vill man göra det lite roligare ska man dock skaffa sig heliumballonger: det finns olika lekar där man andas in helium och ska försöka berätta en historia utan att skratta. Och i slutet av kvällen kan man erbjuda varje gäst en ballong som de får ta med sig hem.

Maskerad

Skicka ut inbjudningskort (eller SMS) till maskeraden. För att vara säker på att alla klär ut sig, kan man skriva in vilket temat som festen har eller gå så långt som att bestämma i förväg vad varje person ska vara utklädd till. Tänk på att inte välja karaktärer med överdådiga kläder: det kan blir kostsamt och kräva mycket tid att fixa.

Mordgåtor

Ett annat typ av kalas är att lösa ett mord, ungefär som Cluedo. Innan festen får alla hem lappar där ni berättar historien som sker ända upp till mordet. Alla får sedan varsin roll som de ska klä ut sig till och en bakgrundshistoria. Denna typ av fest leder till mycket mingel, där folk är tvungen att prata med alla för att försöka lista ut vem av dem som faktiskt är mördaren. De bästa mordgåtorna kostar pengar att köpa, men sällan mer än en hundralapp eller två.