Roligare på resan

Vare sig man ska vara borta länge eller bara över dagen så krävs det en resa för att komma till slutdestinationen. Och en resa, speciellt de längre varianterna, kan vara tärande och tråkiga. Kanske vår tips kan hjälpa till att piffa upp resan och göra den roligare?

Laddad mobil

Det går inte att förneka. Hur mycket vackert och spännande vi än ser i verkliga livet, så gillar vi att titta ned på telefonen och svara på ett sms eller lägga ett ord i WordFeud. Mobilen är ett säkert kort för att hitta något att göra innan man är framme. Det är också en säkerhet att ha telefonen på sig. Hamnar i trubbel eller det uppstår förseningar så vill man kunna komma i kontakt med andra personer och meddela detta. Ska man vara ute på vift själv är det ännu viktigare att vara nåbar.Håll mobil fulladdad och ha tillgång till ström så du kan ladda den. Är du ute i vildmarken är det förstår lite svårare men det finns batterier att köpa så man kan ladda vart som helst. Perfekt för den som alltid vill vara uppkopplad och livsviktigt för den som ska ge sig ut själv i skog och mark.

Tidningar/böcker

Läsmaterial är allt bra att ha med. Ser man framemot en åtta timmars buss- eller tågresa kan det vara skönt att få bläddra i en tidningen eller börja läsa en ny bok. Försvinn i en annan värld och tiden kommer bara att rinna förbi. Specialtidningar kan vara dyra att köpa och ska man åka längre behöver man några stycken. Då rekommenderar vi ett besök till ditt lokala bibliotek där du kan låna tidningarna gratis. Enda problemet förstår är att du måste bära med dig tidningarna hela tiden och lämna tillbaka dem, men beroende på vilken typ av resa du ska ut på kanske det inte stället till med några stora bekymmer.

Spela spel

Åker du med någon annan kan en kortlek ge lite tidsfördriv. Man kan också köpa kortspel eller små resebrädspel som enkelt kan spelas i mindre utrymmen. Uno, Dominion, Pocket Trivial Pursuit och flera andra titlar går att hitta på barnbutiker och över nätet. Det kommer inte ta upp mycket plats i väskan heller så man kan gott och väl ta med två-tre stycken olika spel. En resa innefattar ju oftast en hemresa också och då kan det vara trevligt att spela något annat.