Liva upp i höstmörkret

586164-travelTycker du att det är mörkt, trist och kallt under hösten och att det dröjer länge tills det är jul. Ett bra sätt att härda ut denna mörka årstid är att planera och boka in en resa till varmare breddgrader. Även om du inte har tid och möjlighet att resa på direkten kan det vara så kan det kännas roligt att ha något att se fram emot. Resor är perfekt att planera och boka på nätet eftersom det går så enkelt och smidigt att jämföra priser, läsa recensioner och se på bilder från resmålen. För att inte resan ska kosta skjortan kan det vara ett bra tips att få lite extra rabatt med en rabattkod hos exempelvis Apollo. Även små och mindre kostsamma resor kan bli en välbehövlig avkoppling från en hektisk tillvaro.

Sol och bad

Tidningen Vagabond tipsar om några av världens bästa resmål, som även är lite annorlunda. Sol och bad finns närmare än vad man kan tro. Bara tre timmar från oss på Sardinen finns några av Europas bästa stränder med klarblått vatten. Naturen på Sardinien är kal och bergig och både maten och kulturen är annorlunda. På Sardinien finns något för alla smaker.

Äventyr

Upplev äventyr i vildmarken i USA:s nordligaste delstat Alaska. Njut av vildfångad lax och annan delikat fisk, som inte är odlad. Kilometervis med obebodd vildmark ligger utsträckt där du kan vandra, bada i glaciärer, skåda björnar och fiska. Glöm bara inte att besöka Lake Clarks nationalpark.

City-weekend

Lite varmare och lite mer av kontinenten hittar man i Köpenhamn. Det är så lätt att resa dit, antingen via Öresundsbron, med båt eller flyg och här finns många moderna, fina hotell att övernatta på. Njut av shopping på Strøget och god mat och hissnade upplevelser på Tivoli, som även har julmarknad under december månad. Ta också en titt på det danska modet, inredningen och interiören, som blivit populärt och omtyckt på senare tid.