Episka böcker

Här talar vi om episka i ordet båda bemärkelser: inte bara i dess nutida betydelse att något är superbra och otroligt utan även att böckerna sträcker sig över en stor värld och är serier. Episka äventyr väntar dem som plockar upp dessa bokserier!kid read book

Harry Potter

Många har sett filmerna men skippat böckerna. Det är ett stort misstag. Det finns ännu mer roligt och spännande att lära sig genom att läsa igenom böckerna. För dem som undvikit denna serie som pesten kan vi berätta att den här serien i sju delar handlar om Harry Potter, en föräldralös pojke som bor i misär hos sin mosters familj. När han fyller elva blir han tagen till Hogwarts, en magiskola och får veta att han egentligen är den mest kända personen i hela landet. Han är nämligen den enda som överlevt ett möte med böckernas skurk, Lord Voldemort.

Narnia

En äldre serie från tidigt 1900-tal skriven av C.S Lewis. Narnia är en saga om fem syskon som blir skickade till den engelska landsbygden under andra världskriget. Där hittar de en magisk garderob i deras nya hem. Garderoben tar dem till landet Narnia där de blir indragna i krig och en av syskonen väljer den mörka sidan.

Sagan om Ringen

De flesta har redan hört historien om hobbiten som tvingas bär en magisk ring som tillhör den onda Sauron, till Mordor för att förstöra den i samma vulkan som skapade den. Den här är från samma tid som Narnia men skriven på ett mer mytologiskt sätt. J.R.R Tolkiens idé med serien var att ge England en ny mytologi, såsom vi i Skandinavien har vår nordiska mytologi skulle England få en utanför kristendomen och druiderna.