Saker som livar upp stämningen

BalloonsMånga tillfällen och tillställningar har för mening att vara underhållande, roliga eller spännande. Det är inte alltid man lyckas hela vägen. Eller så kan man alltid maxa det roliga så mycket som möjligt. Vi vill delge några tips på saker och ting som gör tillställningar helt enkelt bättre.

Helium

Hur kan det inte bli roligare än att ha lite helium med i leken? Om du har fest kan du skapa massivs med skoj och tävlingar om du har en tub med helium. Det kan förvissa vara lite svårt att få tag på men vi har hittat en sida. På gasballonger.se kan du hyra en helium tub i en hel vecka. Passa också på att köpa några schyssta ballonger. För vilken fest blir inte festligare med ballonger? Var försiktig om ni ska prova att prata med luft från en heliumballong, detta påverkar din röst klang så du låter som ett litet barn. Visst kan man prova en gång men låt det stanna där. Det finns nämligen ingen syre i helium och kan ställa till mer skada än vad det är skoj.

Kubb

Kanske inte det första man kommer att tänka på. Det fungerar inte överallt men det är fortfarande en rolig grej att ha till hands. Har man en stor sommarfest kan man ha ett kubbspel liggandes vid matbordet. Det kommer inte ta lång tid innan någon föreslår en match. Man kan antingen köra en turnering eller en enda stor match (beroende på hur många man är som deltar).

Skattjakt

Vem gillar inte att leka pirat eller upptäcktsresande och försöka hitta den gömda skatten? Det här är minst lika roligt för vuxna som barn och går att variera i det oändliga. För äldre barn och vuxna finns det Geocaching som pågår över hela jorden: privata personer som har gömt saker i sin stad och sedan skickar ut ledtrådar och koordinater för andra personer att ta del av. När man hittar sin skatt ska man helst låta den ligga eller byta ut den till nästa person som letar. För barnen kan det räcka att man håller sig till hemmet och ritar upp huset på ett pappersbit. Göm några ledtrådar runt om i huset så de får hjälp att veta vart de ska leta och glöm inte bort att filma!

Charader

Ett spel som man kan köpa eller göra själv med papper och penna. Ännu en del av en lyckad fest. Med charader får man se vilka som är bra på mimik och kan göra sig förstådd. Ni kommer också att få se vilka som är dåliga förlorare och vinnare, men vad gör det när alla i slutändan har roligt? Gör man det själv behöver man bara skriva ner ord eller meningar som en spelare ska antingen rita eller visa med kroppen. Reglerna är olika för olika spel och ni kan själv komma överens om hur ni ska spela.

Karaoke

KaraokeKaraoke eller allsång är något som är enkelt att anordna och som de allra flesta brukar uppskatta. Extra perfekt för gruppen som inte har några problem att släppa loss och skratta lite åt sig själva. Det finns många lösningar på hur man kan anordna det. Du kan enklast bara sparka igång Spotify och söka reda på en låttext online så är du igång. En betydligt bättre lösning är att istället söka reda på någon av alla karaokesiter och appar som finns.  Då de har varierande utbud av musik brukar det bästa vara att testa sig fram. Se vilka tjänster som har låtarna som just du och ditt kompisgäng vill sjunga.