Roligt att göra i sommar

Vankas semestern och du vet inte riktigt vad du ska göra? Hela Sverige (och världen) står öppen för dig, det finns för många alternativ för att välja och en del saker vet du kanske inte ens om.

Show

Att åka på en show kan bli ett minne för livet. Oftast är det sakerna vi gör, inte prylarna vi äger, som vi minns längst. Det pågår hundratals shower över hela landet. Passa på och boka in ett besök i närmsta stad. Om du gillar det, kan det vara det stora nöjet under hela sommaren. I Stockholm hittar du störst utbud och har även chansen att vara med på Allsång på Skansen. Göteborg är en härlig musikstan som brukar ha många konserter, stora som små, under sommarmånaderna. De har också Liseberg där du kan kombinera att se på ett uppträdande av en svensk idol, med sockervadd och karuseller!

Ullared

Är du en shoppare borde du verkligen besöka Ullared, eller Gekås som det egentligen heter. Under sommaren är det som störst pådrag, så var beredd på mycket folk. Bäst är att undvika industrisemestern och att hellre fara på sensommaren, mot slutet av augusti. Du kan hitta allt från bröd och fryspåsar, till tavlor och möbler. För de som inte är lika shoppingsugna finns det numera en bar där du kan ta en kall öl medan partner eller kompisen spenderar pengar.

Cirkus

Passa på och besök en cirkus! Numera behöver man inte tycka synd om djuren på cirkusen: exotiska och vilda djur är inte längre tillåten på cirkus i Sverige. Istället har fokuset skiftat till akrobater, clowner och vältränade hundar. De största är Brazil Jack och Circus Maximus som turnerar landet runt under sommaren.