Roligaste kalastillbehören

shutterstock_272135591Det vankas kalas och det ska dekoreras och underhållas! Vi har några roliga tips på smart dekorering och roliga tillbehör som livar upp vilket kalas som helst!

Gör det själv

Att dekorera går utmärkt att göra själv. Man behöver inte köpa alla kalasprylar, en del blir faktiskt bättre om man gör dem.En sak kan vara att marmorera ägg. Det är inte bara en fin dekoration till påsk, det blir ett färgglatt tillägg i blomkrukorna på bordet, som en liten hållare för namn korten vid bordsplacering och mycket mer. Bara fantasin sätter stopp. Eller så kan äggen vara en färgklick på middagstallriken under kalaset. Istället för att tömma ur innehållet, kan man marmorera dem innan man kokar upp och äter dem.Kvällen innan kalas kan du och dina barn klippa och klistra ihop era egna girlanger. Använd färgat papper och klipp hur remsor i vilken tjocklek ni vill Klistra ihop ändarna på första. Ta en ny remsa och dra igenom första ringen innan ni klistrar ihop ändarna. Fortsätt så tills ni har en bra längd och hängd upp ovanför köksbordet.Och det är klart att man ska göra sina egna inbjudningskort. Med sax, glitter, klistermärken och en skrivare kan varje inbjuden person får ett eget, alldeles unikt kort.

Piñatas

Dessa söta små saker är till för att fylla med godis och sedan slå sönder. De går också att göra själv, men det kan vara svårt att få till en struktur som håller inne godiset men samtidigt går att slå sönder. Om man köper en piñata kan man också få med tryck på barnets favoritserie eller figur. Häng upp en eller flera utomhus och låt barnen turas om att slå. För att göra det lite mer spännande kan barnen få en ögonbindel. Snurra barnet några varv och låt de försöka hitta godisgömman innan tiden är ute: om de inte hittar den är det dags för nästa barn att prova.