Roliga maskeradteman för barn

Barn tycker alltid att det är roligt att klä ut sig, och på ett barnkalas kan man använda det här till att göra ett ännu roligare och mer minnesvärt kalas. Maskeradteman är något som barn tycker fantastiskt mycket om, och det är sällan ett kalas med ett roligt maskeradtema blir dåligt. Barnen tycker dels att det är väldigt roligt att bestämma sin egen dräkt, men också att jämföra och se vad de andra har klätt ut sig till. Det här är något som barnen kan prata med varandra länge om, både före och efter kalaset.

Bra teman

Barnkalaset är till för födelsedagsbarnet och han eller hon bör självklart få vara med och bestämma vilket tema det ska vara. Ibland kan det dock vara svårt att bestämma och då är det bra att ha olika förslag att ge. För tjejer är ett prinsesstema ofta uppskattat, och det är ju en dräkt som går att använda även efter kalaset. Är det även killar med kan de klä ut sig till prinsar eller kungar, eller varför inte riddare? Man kan läsa mer om riddare på exempelvis Unga fakta för att få inspiration.Killar brukar annars tycka bäst om att klä ut sig till superhjältar och liknande som de har sett på TV eller läst om. Star Wars är en klassiker som det går att hitta många olika kostymer till på Internet så att de kan vara med på kalaset.

Utklädning även för vuxna

Vuxna brukar också tycka att det är väldigt roligt att klä ut sitt barn, eller till och med fixa något till sig själv om de har planerat att stanna kvar. Är det ett kalas för mindre barn där man vet att de vuxna kommer stanna kan man ha ett tema, där barnet och föräldern ska höra ihop på något sätt, exempelvis kan man ju gå dit som mamma Kängu och Lilla Ru. Det gör att båda blir involverade och kan uppskatta kalaset tillsammans.